Дети

 
                Болгарский
                Мир и Люди



                Д Е Ц А Т А

                Играят на война
                децата лесно
                и на убийства,
                на грабеж и секс.
                Това те виждат
                ежедневно.
                Често
                до кръв без жал се бият               
                в плен на стрес.               
               
                И вече не умеят
                да мечтаят.
                Отрано остарели -
                не деца.
                Ни с кукли,
                ни с хвърчилото
                играят.
                Белязани са
                техните сърца...

                Децата са
                и бъдещето земно.
                Животът трябва
                с тях
                да продължи.
                Какъв ще бъде
                щом в небето черно
                невидимо
                заплахата кръжи?

                Ана  Величкова


Рецензии