Дар

                Болгарский
                Мир и Люди


                Д  А  Р

                Дар по-вълнуващ няма -
                да си жив,
                да дишаш и да гледаш,
                да вървиш,
                с почуда да откриваш
                този свят
                на странности
                и хубости богат.
               
                Да те примамват
                властно висините,
                из бездните
                духът ти да кръжи.
                Да търсиш вечно,
                вечно да грешиш
                и гняв, и болка
                в радостта да вплиташ.

                Ти жив си -
                диша всяка твоя пора.
                Обичаш
                и откриваш,
                и тъжиш.
                За своя дар,
                за пътя си нагорен
                дали с миг звезден
                ще се издължиш?

                Ана Величкова


Рецензии