Дороги

                Болгарский
                Мир и Люди


                П Ъ Т И Щ А

                Пътища,
                безбройни,
                непознати -
                едни към нови светли небеса,
                а други в глъбините на нещата,
                където бдят незнайни чудеса;

                Пътища
                примамни,
                вдъхновени -
                едни през бездни, други в далнини,
                но всичките на воля устремени
                към още неизследвани страни;

                Пътища
                далечни
                и нетленни -
                лъчи на дух и Разум възроден,
                аз страдам, че за дните ми броени
                един от вас е само отреден.

                Ана  Величкова


Рецензии