Розпач

Повертайся кохання моє...
Бо без тебе — нехватка повітря.
Сон лихий душу злісно клює,
Потемніла остання палітра.

Кольорів життєдайних нема.
Тільки клопітно каркає ворон,
Безнадія повзе крадькома,
Вітер з вовком пісні виють хором.

І міліє натхнення ставок...
Дуже в ньому вода каламутна
Від зрадливих нещирих чуток —
Не знайти там уже перламутра*.

Повертайся. Ступи на поріг.
Твої бачити хочу я очі.
Хай боронить любов - оберіг
Від біди злої, любий, щоночі.

       ***

*Перламутр (від нім. Perlmutter — «матір перлів») — внутрішній шар черепашок прісноводних і морських м'якунів, є органіко-неорганічним композитом натурального походження. Перли і перламутр мають майже однаковий склад.


Рецензии