Донеси ми шепа сняг

ДОНЕСИ МИ ШЕПА СНЯГ

Боледувам.Пазя стаята.
Донеси ми шепа сняг...
Да потъна във омаята
 на светлинния чакмак

 и на мъдрите му мисли
 със тъга да се усмихна.
Твоята ръка да стисна
 и тогава да притихна...

Донеси ми шепа сняг...
После почерпи с коняк.

20.12.2011 г.
Б. Алекс.
Петър Пенчев


Рецензии
Пётр Пенчев!
Здравствуйте! С Новым годом!
С наступающим Рождеством Христовым!

С уважением к Вам неизменным,

Дарья Михаиловна Майская   06.01.2023 00:04     Заявить о нарушении