Поход на восток

                Болгарский
                Время и Мир


                ПОХОД  НА  ИЗТОК
                (Drang Nach Osten)

                Нах Остен!
                Нах Остен!
                На мътни вълни
                връхлита от Запад порой.

                На изток,
                на изток
                под степни треви
                изтягат се мъртви безброй.

                Нах Остен!
                Нах Остен!
                Разтваря се там
                Деветият гибелен кръг.

                На изток,
                на изток
                топи се нощта
                и Слънцето тръгва на път!

                Ана  Величкова


Рецензии