Куда?

                Болгарский
                Мир и Люди


                КЪДЕ ДА ТЪРСИМ?

                Жадуваме
                за топла тишина,
                за глътка само
                изворна вода...
                Дула,
                тътнежи,
                прашни полигони,
                безмозъчни глави
                на автомати
                обграждат
                беззащитната планета.
                Задъхват се
                от гибелния зной
                отровните,
                разръфани полета.
                Къде да търсим
                бистрата вода
                и ласкавата кротост
                на небето?

                Ана  Величкова


Рецензии