Цена деления...

Остановись,
остановись —
        единым целым
                не быть —
                не взять —
                не стать!

Обновись —
не покорись
        делящей воле —
                разделить!
                Не выть!
Не обделить
своим вниманием —
                душу на куски —
ничтожно мало
каждому отдать
        на понимание
                страху вопреки…


        О.МАК
        (1980)


Рецензии