Замрiяна нiч

Замрiяна нiч

Тихо тихо навкруги,
Тiльки зipoнька вечipня сяє,
Вдалечинь iдуть дороги,
Пастух нiчний випливає!
Шепочеться нива тихесенько,
Колосом налита,
Та рiченька бiжить  радесенько,
Берегом сповита!
Дуб- старезний дiдуган ,
СтоЇть собi мрiє,
А на небi вже серпанок
Вранiшнiй сiрiє!
Зникають зорi поволi,
Обрiй пломенiє,
Мicяць,мов човен у морi,
Самотньо бiлiє!
Впали роси на трави,
Рiдну землю змочили,
Промiнь сонця спiймали ,
Веселкою нiжно заграли!
В дiбровi птаство бробудилось,
Пiсню заспiвало,
Сонце людям посмiхнулось,
Щастя побажало!

1975


Рецензии