Маленькая фея

 
                Болгарский
                Мир и Я

               
                МАЛКАТА  ФЕЯ

                Стаята бе затъмнена
                и хладна.
                Седях натъжена.
                Бях гладна.
                Невръстно дете.
                Тогава приказки чудни
                редеше баща ми
                в постелята прикован -
                вълшебникът
                с поглед печален.
                Превръщах се
                в приказна фея
                с дреха ефирна,
                обсипана
                с медни звънчета.
                Танцувах,
                звънчетата пееха.
                Дворецът кристален
                разтваряше
                златни врати.
                Танцуваше
                малката фея,
                люляна
                от бащините мечти.

                Ана  Величкова


Рецензии