Отчаяние

                Болгарский
                Мир и Люди


                О Т Ч А Я Н И Е

                Дори идеи светли и красиви
                превръщат се по воля деспотична
                в канони мракобесни и лъжливи -
                живота на безпътица обричат.

                Или пък омърсени от тълпата,
                първичната си губят чистота.
                И казваш си: Безсилна е мечтата
                в света препълнен с дива грозота.

                Ана  Величкова


Рецензии