Пустошь

 
                Болгарский
                Земля и Люди


                ЧЕРНА  ПУСТОШ

                Изгарят горите. На пепел отровна
                из черната пустош се носи дъха.
                Ранен е Живота - пронизан до корен,
                а вятър пустинен разнася праха.

                Без въздух задъхва се вече Земята,
                скали се огъват и гърчат води.
                Пробудена лава напира в недрата й -
                тя на човека жесток ще мъсти.

                Ана  Величкова      


Рецензии