Лес

               
                Болгарский
                Природа


                Г  О  Р  А

                Гора звънлива, влажна и зелена,
                ти пак си непокътната и млада!
                Не се страхувай - няма аз да взема
                на клоните ти свежата прохлада.

                Сърцето ми на теб е благодарно
                за птиците в гнездата приютени,
                за въздуха ти чист и лековит,
                за извора ти още ненапит,
                за гъстата ти медена мъзга.
                Разлиствай клони както досега!

                Ана  Величкова          


Рецензии