Люлка

Автор: Р. Русев

На есента тихите стъпки
оставят жълти следи,
носят хладна прегръдка
и дъждове.
Полъх в душата ми влиза,
 нисък облак
притиска към земята снага.
Вятър отваря вратата
и през тихата усмивка на душата
крачим заедно във самота.

Понякога всичко е сиво,
а в нея нещичко живо
плаче и рони сълзи.
Като тъжна икона
поплаква тишината сама,
кръст привела и колене
на уморена душа.
После влизаш в параклиса,
кръст и свещичка запалваш
и в душата ти влиза
първичната люлка на времето.


Рецензии