про Пирогощу та Iгоря або плач Ярославни

Дніпро ревів. Збирався люд на площі.
Дівча в жмуток вплітали гілочки верби.
І чемно князь молився в Пирогощі
аж бо помститися язичницькій юрбі.

Мине до Пасхи Вербная неділя.
Невтішну вістку принесуть сумні вітри.
Вдовиці плач, як верболози гілля,
путівльська горлиця підійме догори.

світлина: Василь Перов
"Плач Ярославни", 1881


Рецензии