про Пирогощу i 12-тий трамвай

Був день, як день. Був край весни, тридцятотравень.
Студент-художник малював життя ескіз,
ранковий аромат із дворових кав’ярень 
аж догори здіймав Андріївський узвіз.

Я плентався один, бруківкою, поволі,
студент подарував  мені ескіз дарма,
коли назустріч раптом промайнула доля,
і незнайомка оком тільки повела.

Ми розійшлись на вік за Боричевим током,
розлуку в дзвін переливали Флор і Лавр,
як їм завіщано було отим пророком,
що малював майбутнє розмаїттям барв.

І день минув. Давно ескіз покрився пилом.
Дощі бруківкою збігають восени.
Той чорно-білий кадр, розписаний чорнилом,
німим кіно стоїть в моїм застиглим сні.

Праворуч Ельсінор, ліворуч Пірогоща,
між ними порожня, така,  хоч кіньми грай.
Не освіжить імла того кохання мощі.
Котить, котить в депо дванадцятий трамвай.


Рецензии