***

Чытаючы Барыса Слуцкага
-------------------------------
Гэта верш мой сілы ня мае,ці я расказаць,
                як памірае дзяржава?
Я паехаў прэч,каб рукі твае адчуваць
                на плячах сваіх,нібы апёкі пажараў.
---------
Я далёка,і ты ўсё радзей і радзей
                хочаш бачыць мяне ў электронным люстэрку.
Што зрабілася з намі?Усё менш
                мы падобныя да людзей.
Усё болей на зборышча недавяркаў.
-----------
Разьмяжоўваю строга я:
                вось - рэжым аднаманапольнага;
вось Радзіма твая і мая - Літва!
Акрамя  турмы і падаткаў
                з дзяржавай у нас нічога супольнага,
                што можна
                раздзяліць па-сяброўску на два.
х      х      х
12 сакавіка 2021,Буда,Norge


Рецензии