Росен Русев Начало Пер. с болг

Началото
Росен Русев
Автор:Р. Русев

Спокойно и тихо,
с петна от жълтият нарцис
и първият цвят на зюмбюли
пъстрее пътеката.
Сиви облаци
покриват света,
редките капки
по плочките правят
малки мокри петна.
Вятър поклаща
напъпили клони,
нова трева зеленее по склона
погледнала първото слънце.
дарило с усмивка света.
Начало на пролет...


      Начало

Спокойно и тихо,
пятнами жёлтого нарцисса
и первым цветком гиацинта
пестреет дорожка.
Серые облака
закрывают свет,
редкие капли
на плитах создают
маленькие мокрые пятна.
Ветер наклоняет
напоённые ветки,
новая трава зеленеет по склонам,
увидевшая первое солнце,
подаренное с улыбкой миру.
Начало весны...


Рецензии