Незламнi духом на укр. яз

Незламні духом - ті, що в Україні
з напівпорожнім гаманцем живуть,
в час іспитів не зрадять Батьківщині,
разо'м із нею хрест тяжки'й несуть.

І не біжуть від Неньки за кордони,
а ділють з нею радощі й печаль;
героїв не потрібні їм корони,
"патріотизму" золота' медаль.

Але в о н и - є справжні патріоти,
бо люблять свою землю попри все,
їм Бог поможе злидні побороти,
за твердість духу ду'ші їх спасе'.

Ось на таких тримається країна,
що прадідів здобутки зберегли,
а не на тих, гнучких, неначе глина,
які щурами в чужину' втекли.

Навіщо там вдягати вишиванки
і марнослів'ям фарбувать вуста,
коли життя на сході давлять танки
й невтішно плаче кожна сирота.

Спасибі тим, хто залиши'вся вдома,
тим, хто терпи'ть і кризу, і війну;
за те, що в рідній стороні - "Содома"
я відчуваю сором і вину.

Єднаймося у нездоланну силу,
вертаючись іздалечі доріг;
не даймо знищити Вітчизну милу,
допоки "чорний крук" не переміг!

19/03/2021/


Рецензии
Я знаю, я верю, что общие дети
украинцев, русских и прочих славян,
Однажды собравшись на мирной планете,
Забудут, что правил когда-то Обман!

Здоровья и мирного неба над всеми нами, Любонька!

Ан Боярский   29.05.2021 14:10     Заявить о нарушении