La Vita mi conosce Животът ме познава - 26. 03. 21

La Vita mi conosce – Животът ме познава

Животът ме позна и ме познава,
а аз изглежда не успях
с живота да се запозная
и да го опозная.

Не го познах, но той позна ме,
и без дори да осъзнавам –
отдавна ме познава,
и постоянно придружава,
от раждането ме определи
полагащото предопредели,
и точен дял в събитията отреди.

Животът ме намери и определи,
и ми предопредели,
възможностите разни нареди,
и с Отреденото ми мен прегърна,
но аз с живота не можах
да се сближа, сдобря и да простя,
прегръдката му да приема,
да го позная, да се запозная и сприятеля.

===

Животът ме позна и ме познава,
но аз живота не познах
и с него не успях
да се запозная.

***

И все пак,
животът беше покрай мен,
животът беше с мене - всеки ден,
от раждането, детството и после – всеки, всеки ден...
изглежда, че и аз бях в живота...

И Аз Бях в Живота.


26.03.2021



656


Рецензии
Хареса ми.
☼ ❀ ☼
La Vita mi conosce!

Красимир Георгиев   28.03.2021 08:36     Заявить о нарушении
Чух тази фраза "La vita mi conosce" (или ми се стори, че я чух) през деня в една италианска песен, не чух заглавието на песента, нито автора или изпълнителя й, не се заслушах и в съдържанието на песента, някога сигурно пак ще я чуя.

Евгени Алексиев   28.03.2021 17:57   Заявить о нарушении