Счастье. Светлана Пригоцкая

Счастье
Светлана Пригоцкая

Счастье, когда солнце светит
Любишь ты свою страну,
Любишь мир, свою планету
Гасишь ссоры и войну.
Счастье, если  созидаешь,
Добро творишь и  красоту,
Просто людям помогаешь
Покорить свою мечту!
Счастье, если любишь звёзды,
Вселенную и всех людей,
Счастье заслужить не поздно,
Живи, твори и молодей!


Светлана Пригоцкаја
Срећа

Срећа је када сунце греје,
Када волиш своју земљу,
Волиш мир, своју планету,
Гасиш свађе и рат.
Срећа је ако ствараш,
Доброту и лепоту градиш,
Само људима ако помажеш –
Освајаш свој сан!
Срећа је када љубиш звезде,
Васељену и све људе,
Срећу заслужити није касно,
Живи, стварај и младеј!

Превод на србски језик: Веселинка Стојковић
Слика на свили Весне Ђукановић


Рецензии