Доля-доленька

Знов  доля-доленька  мене 
Безжально  в  кут  глухий  жене.
Чим  завинив  я  перед  нею?
Знай,  розлуча  мене  з  ріднею,
Ще  й  друзів  забира  від  мене…
За  що  ж  мені  таке,  о нене.
Чи  то  вона  такою  міркой
На  міцність  робе  перевірку:
Кладе  безжально  на  колоду
Мою  життєву  насолоду?..

Я  ж,  доле,  не  чужий  для  тебе,
Й  мені  ще  стільки  встигнуть  треба.
То  ж,  дай,  благаю,  довгі  дні
Всім  тим,  хто  дорогий  мені.
Без  кого,  знаєш  і  сама,
Топтати  світ  снаги  нема,
Бо  скоро  ні  з  ким  стане  й  дати
Із  літ  юнацьких  пригадати…
У  ватрі  власного  життя
Дай  відігрітись  до  пуття.

===


Рецензии