Скажена Явдоха. Частина четверта

Продовження.
Початок    http://stihi.ru/2021/03/19/5806

Частина четверта.
Приказано выжить. 



Дідусь швиденько зібрався і побіг до лікарні, ховаючи руку з перев'язаним пальцем у кишеню.

Правда,  "Побіг" сильно сказано, бо яке вже там  побігання в майже вісімдесят років!

У лікарні було пусто, чекати не довелось, і поранений відразу потрапив в медсанбат, (тобто в кабінет), де сидів знайомий лікар-тарапевт, (з яким дідусь не одну чарчину перехилив).

Здивовано роздивляючись палець, який вже став схожий на добрячу, продовгувату, рожеву картоплину, запитав у пацієнта, що це за чудовина і звідки вона взялась.

Поранений не рискнув повторювати казку про двері. Почувши чудернацьку розповідь про Явдоху, лікар тут же покликав медсестру і звелів приготувати 4 уколи, сред яких два були від стовбняка.

Дідусь крякнув, попробував втекти. Але це йому не вдалося, тому що прийшла друга медсестра, принесла ще один укол - знеболюючий, і якраз стояла в дверях.

Відбувшись малою кров'ю, постраждалий повеселішав (та що там ті п'ять уколів), і запросив приятеля на вечерю розговітись.

"Яка паска, які крашанки, діду?! Кладу в стаціонар на обстеження, а в сусідню палату - Явдоху. Оце думаю, може, зразу сорок уколів від сказу вколоти, не чекаючи симптомів?!"

Бачачи, що справа повернула не туди, поранений підхопився з кушетки і чкурнув з лікарні так, що і молодий його б не наздогнав.

І звичайно, не чув, як в кабінеті довго реготали, не в силі стриматись, лікар і дві медсестри.

Добравшись додому, дідусь не став заходити в хату, а прямим ходом, стежкою через городи, пішов до Явдохи. Та якраз тільки сіла за стіл обідати.

"Кидай ложку, чого дивишся?! Був тільки що у лікарні з рукою, сказали, що зараз приїдуть за тобою, заберуть колоти від сказу! Приготуй, що потрібно в лікарню десь з на тиждень!"

Виразу обличчя Явдохи він не побачив, тому що вилетів з хати швидше, ніж  миска з гарячим борщем перелетіла через кухню і вдарилась акурат в те місце на дверях, де тільки що була дідова голова.

Розмальована, вся в яскравих квіточках полив'яна посудина, яку Явдоха дуже любила і берегла тільки для борщу, зі стуком розбилась на черепки, і по полу покотились квасоля, шматочки картоплі і пострибала через всю кухню під стілець розварена куряча ніжка.



Далі буде.


Рецензии
Сподобалось. Дуже чекаю продовження.
С повагою та пошаною
Стас Новосильцев.

Стас Новосильцев   23.04.2021 12:34     Заявить о нарушении
Дякую.Скоро казка кажеться, та не скоро пишеться))).

Вероника Лаврентьева   23.04.2021 12:38   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.