Эх, денёчки...

Эх, дзянёчкі вы дзянькі,
Дзянькі чэрвеньскай пары,
Як жа хутка вы прабеглі,
Ды з вадою уплылі.

Вы дажджом нас палівалі,
Ды спякотаю пяклі,
Але з намі вы бывалі
На радзіменькай зямлі.

Ліпень вас цяпер прадоўжыць
З пахам мёду раніцой ,
Ліпы кветак нам прыложыць
Каб змаглі аджыць душой.

Вінаград нальецца сокам,
Пад зялёненькім  лістом,
І парадуецца вока
Перад восеньскім дзяньком.

Возьмеш гронку ягад спелых...
А ў іх летейка жыве,
Затрапешчаш усім целам
І да роту паднясеш.

Так што братка ,месяц Ліпень,
Правіць твой настаў чарод,
Цябе зменіць месяц Жнівень,
Ён прыбавіць нам клапот.
                01.07.2020.М.Жабюк


Рецензии