на день поэзии

серые камушки в калейдоскопе серые стёкла
кто поворачивает его трубку, пересыпая?
как возникает манящих узоров прелесть ?
 
это играют углы наклона к осям падений
вдоль градиента вектора сил притяженья
коэффициенты трения точки опоры
соприкосновения площадь
 
на выходе новый узор
многоцветный конечно
хоть стёклышки серы
 
цвет это вера
а правда сера


оригінал:

сірі скельця сірі камінці
й хто калейдоскопа обертає
вздовж похилої до градієнту
певного тяжіння сили вісі?
 
візерунки викладає стислість
та відпірність й коефіцієнтів
тертя випадкових комбінацій
їхніх векторів кінцева хоч велика
кількість різнобарвних варіантів
попри те що камінці всі сірі
й сірі скельця у калейдоскопі
 
кольор віра
правда сіра


Рецензии