Laitman says on contests Better-Worse

Laitman says contests "Better-Worse"
that they shouldn't ever be aloud,
For comparison belittles souls,
You compare externally, the body.

Crucial is to strengthen ties and love,
not to share fiercely ambitions.
So don't flatter - flattered arrogance
Is a lie and temporarily fiction.

Scary is the fact that they may blind you,
And distract love's reciprocity,
In the contest values - Life's put down,
Though it may grow in eternity.

***

Лайтман о конкурсах "лучше и хуже"
так говорит: что их делать нельзя,
Ибо сравненье принизило б души,
Сравнивать можно лишь внешне, тела.

Важно любовь укреплять и все связи,
А не амбиции яро делить.
Так что не льстите - от лести в экстазе
Лживом лишь временно можно пробыть.

Страшно и то, что они ослепляют
И отвлекают взаимность любви,
В ценностях конкурса - Жизнь задвигают,
Что разовьет в бесконечные дни.


Рецензии