Хитромудрий Лис

(байка)

Є в світі бестія-тварина,
До неї пильно придивись:
Немов святий, немов невинний –
Талановито-хитрий Лис.

Для себе вміє він просити,
До бід чужих же є глухим.
Уміє між дощу ходити
І залишатися сухим.

Для кожного Лис слово гоже
Промовить ще й слізьми зросить.
До ніг він кланятися може,
Щоби за п’ятку укусить.

Миттєво вміє Лис микитить:
То риком гримне, то скавчить…
Щось украде і тої ж миті
«Тримайте злодія!» – кричить.

Талантів Лис чимало має –
У цьому звіру повезло.
Він в очі янголом співає,
А поза очі робить зло.

Хтось тільки Лиса речі чує,
І, розуму наперекір,
Він із захопленням віщує:
–Який же Лис прекрасний звір!

Та знайте: то сумнівна слава,
І скрізь вона, як пил, снує.
Тож вірте не словам, а справам,
Бо шахраЇ ще в світі є…
                19.03.2021 р.


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.