Iжак i Сiрко

(байка для дітей і не тільки…)

В одній оселі, у підвалі,
Їжак колючий поселивсь.
Як тільки Миші про те взнали,
То вмить поділися кудись.

Сірко – таке ім’я собаче –
Той запитав:
                –Ти хто такий?
Такого звіра вперше бачу,
На спині щоб росли гвіздки.

Тебе я роздивитись хочу,
Тож вибач і не дорікай…
Їжак звернувся у клубочок,
Підскочив і вколов Сірка.

Сірко заскавучав від болі,
І настрій войовничий зник:
–Ти що, колючий, збожеволів?
Давай дружити, жартівник!

Давай удвох охороняти,
Щоб не прокравсь сюди чужак,
Щоб не проникло зло в цю хату…
«Давай…» – сказав Сірку Їжак.

Тож стали далі в дружбі жити,
І дружбі тій Їжак радів…
Вночі він якось запримітив,
Що щось повзе таємно в дім.

То смерть несла туди Гадюка,
Було чимало яду в ній.
Їжак з тим гадом не сюсюкав -
Миттєво кинувся у бій.

Сірко прибіг на допомогу,
Щоб рАзом змія доконать.
І святкували перемогу,
Бо вірну дружбу не здолать.

А під кінець мораль читайте,
Вона у байці – мов нектар:
Цінуйте дружбу й зберігайте,
Бо дружба – це найбільший скарб!
                18.03.2021 р.


Рецензии
Дуже сподобалася байка. Миттєво пишіть 667й вірш. Три шістірки-це жах. Шуткую. Вподобайка.

Коперник 2   19.03.2021 13:31     Заявить о нарушении
Дякую! А я й не звернув уваги на три шістки. Завтра вранці щось надряпаю...

Анатолий Потиенко   19.03.2021 19:04   Заявить о нарушении