Старая площадь

                Болгарский
                Родина


               
                М Е Г Д А Н Ъ Т

                На мястото на селския мегдан
                издигнаха една модерна сграда,
                а по-надолу, по обмислен план,
                бе подреден съвременно площада.
                Но странно - пак девойки и момци
                присядат под вековните липи
                и шепот тих, и ромон на китара
                разбуждат натежалите стрехи.

                А в дъхавите нощи, озарени
                от бликналата лунна светлина,
                хоро повеждат личните ергени,
                явили се от стари времена...

                Ана Величкова


Рецензии