Толькi наша беларусь!

Пану каханку, хлеба буханку
Хоць той не проша, а хоча браць! 
Бачыш ты шляхты не дэмакраты
Хочуць у нас Радзiму адняць.
Што у мяне з мовай ?
Клiмат суровы, палякi …
Аднялi усю паласу!
Хочуць Радзiму зноу распалосиць
Як у даваенным расу!
Зранку, да ранку елi мы сранку,
Больш на стале у нас нечаму быць…
Жыта касiлi, лапцi насiлi…
Хлеба у Госпада ноччу прасiлi,
Большы у некага было прасiць!!!
Тыя палякi панамi былi,
Змоуку сваю застаулялi вучыць
Той хто замоуклiy рускаю мовай
Хату палiлi, або замаучы!
Гомельска воласць, Польшай паблытана
Доуга пад  iгам была!
Але у гады трыццатыя
Да Беларусi яна даплыла!
Вось i зрабiлася Беларусь Матушка –
Ад польскага iга яна убыла!
А вось цяперыца польскiя гады
Зноуку магаюцца яе захапiць…
I над Беларуссю лапу магнатую
Сталi яны занасiць!
Бачых Украiну, зранку багатую
Так вось яны змаглi развалiць!
Але Народы Беларускiя –
Вельмi разумныя…
Фiгу пад нос iм падняслi,
I Радзiму сваю, Бацькам зрабiтую,
Iм на расцягi не аддалi!
Наш Беларускi народ – разумны!
Больш пад паляцкiм сцягам
Не гоча iсцi!
Ну як гранку нашу парушыце
Зможыце па рылу балюча знайсцi!!!
18.03.2021 


Рецензии