Tulipany

Tulipany, tulipany
Daruja Panowie Paniom
Zolte, czerwone i biale,
Jak roznobarwne plamy.

Rosna na zielonym lonie
A pozniej trafia do kwiaciarni
A stad w cieple  kobiece dlonie
W dekorowanej pieknej oprawie.

A moze trafia do kawiarni,
Co pachnie cynamonem i kawa
A moze do przytulnej herbaciarni.
Co w Krakowie na ulice Miodowej.

A moze do domowego flakonika
Co bedzie stal na stoliku.
I tak ich zycie w koncu zniknie.
Na jakims miejskim  smietniku.

TAT  16.03.2021 (21.50)


Рецензии