empty word

we can utter a word or two
and then forget it fast
this is really nothing new
and we don't see it as threat

it can become a habit
the vain waste of words
if we don't care about it
for grand or little cause
the choice of words

the empty word's all the same
escapes the feeling of shame
and it's our woe to tame

if you let empty word loose only once
just by a chance
you'll be an idle-talker in people's eyes
and what shall then pass?

so many words we splurged
on wind so many times
as if not in charge
is anyone of us
each of those times


Карнавал, «Пустое слово»
 
Можно сказать слово
И в миг забыть о нём
Это всё не ново
Большой беды не видим в том

Может стать привычкой
Пустая трата слов
Если безразличен
Для важных дел и пустяков
Выбор слов
               
Пустое слово всегда
Минует чувство стыда
И в этом наша беда

Слову пустому хоть раз невзначай
Волю лишь дай
Можно пустословом прослыть навсегда
Перед людьми - что тогда?

Много слов на ветер
Бросали мы не раз
Словно не в ответе
За те слова любой из нас
Всякий раз


Рецензии