Gdy juz wiem

GDY JUZ WIEM
Gdy juz wiem
Babia Goro
jak jestes potezna
choc z nazwy
jakze kobieca
i jak nagle zobaczona
wyrastasz niczym sciana
na calym horyzoncie
kielkuje wtedy
we mnie mysl
aby toba sie inspirujac
i twa sluzba wielkosci
zlozyc przysiege naturze
wiernosci samej sobie
wobec tego wszystkiego
co bylo dotad przezyte
w sukcesji zdarzen
niepodzielonego losu
na nizsze, wyzsze
nieznaczace i celne
i aby tego dokonac
w paralelnym akcie
lacznosci wektorow zycia
skupianych uwaga kierunku
w czujne jednowyniesienie
8.07.2018
***
HPD


Рецензии