Homo sapiens

Купу списали зошитів
Оцінки заліки бали
Між синусами і косинусами
Кути якісь в біса шукали

Дивились на дошку розгублено
Ховаючи очі за мріями
Тремтіли,  урока не знаючи
І тішилися надіями

Дивились на світ розгублено
Напевно хотіли знати
Чому всі дорослі  хочуть
Безкрайність думок зомбувати

Для чого існують правила
А власні думки - то зрада
Чому індивид не існує
Є тільки країна, громада

Якась ідентичність, свідомість
Культура,народність,віра
Кого виховала школа
Людину, чи може звіра?

Навіщо зганяючи зграями
Вбивають у дітях силу
Кожен є нескінченністю
А вАртує тут  - тільки пилу

Якісь непотрібні гвинтики
Скрипучі якісь коліщата
Хоч назва їй -  Homo sapiens
Але , я б сказав,- дурнувата….


Рецензии