Непередбачуванiсть

Непередбачуваність вищого гатунку
Інтригу зберігає все життя.
То насолоду ллє рікой, то морок трунку.
Підійме в небо - кине в каяття.

Надій плекає хибних низку довжелезну.
Та тішить безнадію сподівань.
Крокує площами завзято і помпезно,
Буттю простих не задає питань.

В напрузі всіх трима, веде за руку...
Чому їй не пручаєшся? Скажи.
Кохати не примусиш - лишь придбаєш мУку.
Непередбачуваність бачиш? То біжи!

Подалі від сюрпризів, що не мають плану.
Та ти як зачарована стоїш.
Що ждеш, дурненька?  Знаєш: ти не Роксолана.
Не буде кольорових вже афіш...
 
Непередбачуваність вищого гатунку
Інтригу зберігає все життя.
То насолоду ллє рікой, то морок трунку
Збиває ритм слабкий серцебиття...


Рецензии