Odgadywanie wiosny

ODGADYWANIE WIOSNY
Jaka bedzie ta wiosna
odgaduje z promiennej aury
przedwiosennych zapowiedzi
drzew i krzewow za oknem
zwlaszcza placzacej wierzby
ktora moze juz teskniac
za swymi powiewajacymi liscmi
skupiona tym oczekiwaniem
przemoznie lsni w sloncu
cala konstelacja zlotych witek
jak rzadki drogocenny puchar
do ktorego wkrotce naplynie
z wszystkich stron zielonosc
7.03.2021
***
HPD
 


Рецензии