Безлунная ночь

                Болгарский
                Мир и Я


                Б Е З Л У Н Н А   Н О Щ

                Над къщите се спуска мрак.
                Нощта настъпва нежелана.
                Да върша много имам пак,
                а времето назад остана.

                И колкото да го зова,
                обратно няма да се върне.
                Лица и срещи, и слова
                в живот вълнуващ да превърне.

                Смълчано е в часа мъглив
                на сенки и тревоги мрачни.
                Безлунна нощ. По свода сив
                едва трептят звезди невзрачни.

                Ана  Величкова               


Рецензии