Не сплю

                Болгарский
                Мир и Я


                А З   Б У Д Н А   С Ъ М

                Аз будна съм, когато всички спят,
                когато нощни ветрове ехтят
                и с трясък рухват старите скали,
                когато нови върхове се вдигат.
                Не спя, когато сенки пропълзят,
                роят се в мрак кроежи безпощадни,
                едни умират, други в мъки страдат.

                Аз будна съм, когато дъжд вали,
                когато тихо пролетта пристига,
                поникват бързо кълновете млади
                и пее  ранобудна чучулига.
                Покой за миг един не ми е даден
                и струва ми се няма да почивам,
                дори когато стана пепел сива...

                Ана  Величкова               


Рецензии