Зимова увертюра

Знову без запрошення
Землю запорошує
Юна заметіль.
Стане завірюхою –
Ляже капелюхами
На дахи будівель.

Дощових печалей
Скрипки відзвучали –
Довгий монолог.
На клавіатурах –
Зимня партитура.
Сніжна увертюра
Відкрива пролог.

Сніг, як білі ноти.
Напрямки польоту
Змінюються вмить.
Просто - в темпі престо -
Витівки маестро -
Сивої зими.

То сніжок, то хуга,
Вальс – і раптом фуга:
Що за віртуоз!
Пензлик гілки голої...
То на флейті соло
Грає Дід Мороз.


Рецензии