Целебный луч

                Болгарский
                Мир и Я

               
                ЛЪЧ  ЗА  ЦЯР

                Загубвам много,
                малко аз намирам...
                Животът е към мен
                скъперник стар.
                Но все така               
                към Слънцето
                се взирам
                и храбро вземам
                лъч един за цяр.

                Човек не търся
                и не нося факла,
                когато нощ
                най-черна
                се сгъсти.
                Лъчът ме води,
                озарява мрака
                и издълбава
                слънчеви следи.

                Ана  Величкова               


Рецензии