Серый обруч

                Болгарский
                Мир и Я


               
                С И В  О Б Р Ъ Ч

                Аз се усещам
                самотна сред хората,
                лишени от чиста
                и нежна душа.
                Сред алчност и грижи
                дребнави затворени,
                те крехкия съд
                на сърцето рушат.

                Защо са родени,
                какво ще оставят,
                има ли смисъл
                безплодният стрък?
                Въпроси ненужни,
                отдавна забравени...
                Стига им обръч
                от сивия кръг.

                Ана  Величкова


Рецензии