Диогениада

                Болгарский
                Мир и Я



                ДИОГЕНИАДА

                Човекът ли?
                Къде е?
                И не мога
                със сигурност
                да сключа аз облога.
                С надежда скрита
                тръгвам из полята,
                но там не свети
                чист и слънчев плод.
                В града отрано
                скрежни са сърцата
                и пуст е ниският
                небесен свод,
                където тъжно
                ветровете свирят.               
                Аз никъде Човека
                не намирам.
                Изглежда е запратен
                в кална яма
                от памтивека
                до сегашни дни.
                Къде си? - викам.
                Отговор пак няма.
                Ще се измъкна-а-а...! -
                ехото звъни.

                Ана  Величкова               


Рецензии