Пахiлько

Жаліється дружині чоловік:
"Сьогодні знову від сусіда втік.
Як тільки закортіло калганівки,
із під землі з'являється Пахілько.
Вже замахав, нахабний тут, як тут,
а на халяву роги не ростуть.
Вечеряєм подалі у альтанці,
он самогонка, як сльоза у склянці,
чому б не випити у вихідний,
тим паче, зранку на Пахілька злий".
Поставили на стіл картоплю й кільку
і, як назло, сам чорт припер - Пахілька.
"Приєднуйся, сусіде, по сто грам."
І той завзято наливає сам.
Сидять...Мов жучка крутиться - дружина
поблизу грається чиясь дитина.
Коли міцне заплутало язик,
гість блискавично у будинку зник.
Дружина теж заквапилась до хати.
Став чоловік над мискою куняти,
у рот не лізуть випивка, харчі,
зморило із виделкою в руці
заснув, хропе, рум'янцем зашарівсь,
лише та дівчинка, що у дворі
підбігла до пияки:"Що з тобою?
Ти трахнувся об лавку головою,
чи знову замахав тебе Пахілько?"
Той лико не плете, міцна горілка!


Рецензии