Бир тамчы

Жар боорунда кун нуруна чагылып,
    Бир тамчы таамып турчу тыным албай.
        Ал тамган таштын усту чиймеленип,
            Керемет сурот тушкон тан калгандай.

            Талбаган ал тамчынын максаты эле,
        Аркасында калтыруу очпогон из.
    Коргонду тамшандырып ойлонтууга,
Ал тамчы тарткан экен сыйкыр эскиз.

Жалпак таш оюлгандан чойчок болуп,
    Толгон суу аргасыздан ташып аккан.
        Четтери тарам-тарам жикке тарап.
            Сызылып молтур суудан шуру таккан.

            Акыры ал тамчы да соолуп бутту,
        Ааламда тыпылдаган уну очту.
    Жалпак таш сактап калды табышмакты,
Кылымга бир тамчынын изи отту.

Коргондор танданышып ал суротко,
    Ким тарткан? Кандай ойго бизди бурган?
        А балким махабатка берген антты,
            Суйгонго молтур тамчы жаны курман.

               
            Айнура Бекболотова
                14.11.2020-ж.
                Москва ш.


           Перевел
           Азнор Сарбашев

               Любовь одной капли

 На скале в солнца лучах играя
      Одна капля капала, не уставая.
           В одно и тоже место она попадала,
                И волшебный рисунок образовала.

                Цель была у неустанной капли:
           След оставить ни на что не похожий.
      На века сделать рисунок на камне,
 Чтоб задумался, увидев, прохожий.

 Плоский камень разрушаясь, стал чашей,
      Наполняя, вода из него вытекала.
          Зубчики сделали его ещё краше,
               Будто бусинки вода нанизала.

               Сила воды иссякла постепенно,
          Стихли звуки капли во Вселенной.
      На века капельный след застыл,
 Плоский камень загадку в себе сохранил.

 Каждый прохожий этому удивлялся;
      Чья рука волшебство создалА?
           Может, это в любви кто-то поклялся,
                И ради любви капля жизнь отдалА.

       09.11.2021г.
        г. Нальчик.


Рецензии
сказочно чудесно!С праздником вас!Сергей.

Сергей Лутков   06.03.2021 07:15     Заявить о нарушении
Сергей спасибо.

Айнура Бекболотова   18.03.2021 00:18   Заявить о нарушении