Молитва

                Болгарский
                Мир и Я

               
                М О Л И Т В А

                От хора пуснати лъчи на воля
                невидимо пронизват всеки кът.
                Обречен на израждане и смърт,
                Животът губи главната си роля.

                Но буди се от сън полето старо,
                изтягат се бразда подир бразда.
                Отново диша радостно пръстта
                и топли пазви за любов разтваря.

                Аз мислено се моля на Земята -
                тя да пречисти и да съхрани,
                за още недокоснатите дни,
                зачеващата мощ на семената!

                Ана  Величкова


Рецензии