Дълго ли ще съм заблуден

ДЪЛГО ЛИ ЩЕ СЪМ ЗАБЛУДЕН

Защо не товарим вечер корнизите
 с плътни и малкопрозрачни пердета?
В почетна възраст вече навлизаме.
Тук любовта е просто подкрепа.

Тук любовта е само закрила.
Семейната клетка е суеверие.
Няма превземки:"Обичам те,мила!"
Всеки поглед е пълен с доверие.

Да, но зад жестове вече изкусни
 и зад точно пресметнати думи
 още жадувам за тръпните устни.
Сърцето препасано бие безумно.

Щом ме погледнеш малко смутено-
вплитам душата си с вятъра.
От твоите меки коси, разпилени,
пиян възкръсвам сред ароматите.

Това е човекът- което обича.
Умира приживе, щом го загуби.
Моите мечти са бели кокичета.
Дълго ли още ще съм заблуден...

01.04.2011 г.
Б.Алекс.
Петър Пенчев


Рецензии