Мефистовальс или про один концерт в Киеве

Від Мефістофіля - зі змовою,
єретикам - євангеліст,
на Контрактовій, в Контрактовому:
фортепіано, лютий,  Ліст.

Лице обточене шляхетністю -
Перун - з волоссям без перук,
і від природньої причетності -
парчі смарагдовий сюртук.

Греміли клавіши нестримними,
на кожнім пальці ще по два,
натхненний  в небі серафимами
із клавіш Ліст рубав  слова.

Читав Аід із Прозерпіною
той молитовний часослов,
коли побачив Ліст за спинами
свою останнюю любов.

Як я  забуду того вечора ?
І розіп;яли і воскріс.
Того, хто долею приречений,
я сам на кріслі в вічність ніс.

іллюстрація: портрет Ференца Ліста 1847 рік Миклош Барабаш

саме в цей час Ліст був в Кієві і зустрівся із Кароліною
Вітгенштейн

саме в ці дні 174 роки потому на руках в кріслі кияни пронесли
Ліста із контрактового будинку до Готеля на нинішній
Європейській площі


Рецензии