Рассвет. Росы

Сляза кацілася на досвітку
у халодны летні дзень,
туман там плакаў ў сінім колеры,
кідаючы усюды цень.
Раса з слезок вырастала,
пабліскваючы на вачах,
і колерам вясёлкі ззяла
у прамяністых аблоках.
І паступова выпарыліся,
сцякала толькі да зямлі,
а дакрануўшыся, растваралася,
пакінуўшы след у душы.
І кожны дзень з прыходам раніцы
звініць кропель расы,
і ў адлюстраваным перламутру
ляцяць словы кахання.


на белорусском языке
-------------------
картина - Мих. Гейдеров. Рассвет холст, масло


https://zera-cherkesov.livejournal.com/389669.html


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.