Почивен ден

Автор: Р. Русев

Ден слънчев и щастлив,
рекичка, слънце и пъстърва,
въдицата във вира,
а аз зад храста скрит.
Събирам съчки,
палвам огън,
скарата отгоре
и слагам първото рибе.

Водка, салатка, река,
три пъти значи наздраве,
Рибка на жар,
вън е тъма,
с мен,
две луни от водката пиха,
лягам си тихо в палатката сам,
тихо е, има луна и мечти,
раче от плажа към мене върви,
светят отгоре звездите.


Рецензии