Небо сумуe

Знову небо сумує,
Тоне в сірій імлі,
Непогоду віщує,
Бач, вже краплі на склі…

Я у думці томливій,
У сум'яттях душі,
Чи весні полохливій
Треба зараз дощі?

Може усмішки промінь
Обігріє туман,
І нестримана повінь
Розжене цей дурман?

Небо враз стрепенеться,
Сонце вигляне з хмар
І землі усміхнеться,
Зніме чари примар.

Світ охоче озветься
І пожвавиться вмить,
Знов на землю поллється
Безтурботна блакить...


Рецензии